Εστιατόρια & Επιχειρήσεις Εστιασης – Μέτρα για την επόμενη μέρα

Q1: Τι θα πρέπει να λάβω υπόψη, σχετικά με τους εργαζομένους της επιχείρησης μου, πριν επιστρέψουν στην εργασία τους;

Μια καλή πρακτική θα ήταν να λάβουμε υπόψη την κατάσταση της υγείας του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, την περίοδο αναστολής των εργασιών. Εάν δηλαδή έχει νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό ή αν υπάρχουν τα σχετικά συμπτώματα και ύποπτα κρούσματα.

Πιθανό αυτή την στιγμή να σκέφτεστε ότι τέτοιου είδους πληροφορίες εμπίπτουν σε θέματα προσωπικών δεδομένων (GDPR) και δεν θα έχετε άδικο. Ωστόσο, σε τέτοιες καταστάσεις κρίσεις όλοι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση καθώς προέχει η δημόσια υγεία και να εξηγήσουμε στους εργαζομένους μας ότι οι πληροφορίες αυτές θα είναι εμπιστευτικές με σκοπό να προστατεύσουμε τόσο τους συναδέλφους όσο και τους πελάτες μας .

Στην περίπτωση που υπάρχει θετική απάντηση, τότε θα πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσο τηρήθηκε η διαδικασία της καραντίνας και εάν στο τέλος διενεργήθηκε εργαστηριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, ώστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Μπορείτε σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε και τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας στο 1420, για το πως θα χειριστείτε το θέμα.